• Benvingut a l'espai compartit pel projecte Kiosk jove


Kiosk jove és un espai de participació de periodisme digital adreçat als centres educatius de Primària i Secundària de Catalunya, que publiquen diàriament els continguts informatius del seu entorn. Aquest és l'espai de treball per als participants en el projecte. Des d'aquí anirem publicant els diferents documents, recomanacions i informacions del projecte.

Novetats

01/12/2011

JA SOM 86 CENTRES!

A data d'avui, la iniciativa Kiosk Jove compta amb 86 centres que participen en aquesta edició del projecte. D'aquests, n'hi ha 62 que hi col·laboren per primera vegada i els restants ja en van formar part en edicions anteriors.
Gràcies a la gran quantitat d'escoles i instituts que ens envieu dia a dia les vostres notícies, la secció Kiosk Jove és més activa que mai!


24/11/2011

VISITES A TV3

Les escoles i instituts que participeu en aquesta etapa de Kiosk Jove teniu la oportunitat de venir a visitar els estudis de TV3 a Sant Joan Despí. Si el vostre centre hi està interessat, cal que envieu una sol·licitud a l'adreça electrònica que apareix a continuació indicant les dades que us demana.
VisitesTV3.jpg

14/10/2011

NOVA ETAPA DE KIOSK JOVE 2011-2012

L'espai de participació Kiosk Jove engega una nova etapa perquè alumnes de Primària i Secundària de les escoles de Catalunya apliquin els criteris periodístics i informin sobre el que passa en els seus municipis.

Què és Kiosk Jove?
Un lloc per llegir l'actualitat informativa des d'un punt de vista diferent, amb la visió del jovent català. Els estudiants, guiats pels seus professors, publiquen diàriament les notícies del barri, del poble i del municipi on es troba l'escola o l'institut.

El projecte és una col·laboració entre el Departament d'Educació, de les seves xarxes **Edu365** i **Xtec** de la Generalitat de Catalunya amb el 324, portal web de notícies de TV3 i Catalunya Ràdio.

Qui pot participar-hi i com?
Aquest és el segon any de Kiosk Jove. En una fase pilot (abril 2009) es va obrir a 20 centres educatius, repartits geogràficament per tot el territori català. L'experiència va ser molt gratificant i els joves van treure a debat temes tan interessants i d'actualitat com l'ús del **burca a l'institut**, les adiccions a internet, i entrevistes a periodistes, escriptors, cantants o alcaldes dels seus municipis.

En la primera fase (2010-2011) hi van participar un total de 72 centres, que van enviar més de 500 continguts en àudio, vídeo, text i fotografia, i van obtenir un miler de visites.

Ara en comencem una segona fase (2011-2012), en què esperem que participin els mateixos o més centres que l'any passat.

Els centres interessats s'hauran de registrar en el període d'inscripció. No s'hi poden inscriure professors o alumnes a títol particular.

El 324 es posarà en contacte personalment amb els tutors dels centres participants, per assistir a una reunió presencial explicativa de tot el projecte.

Pàgina web: http://www.324.cat/kioskjove
Inscripció: Del 10 al 24 d'octubre del 2011 (per formalitzar-la ).
Durada de la segona fase: Fins al juny del 2012.
Trobada inicial presencial: 2 novembre, a les 16 h, a TV3.
Certificat de formació: Es lliurarà un certificat de formació de 30 hores per al professorat inscrit que hagi participat en el projecte Kiosk Jove.
Valor afegit: El 324 facilitarà accessos a visites a les instal·lacions de TV3 i Catalunya Ràdio per als alumnes del centre que hi participin. Alguns dels continguts de Kiosk Jove podrien veure's en algun programa juvenil-infantil de TV3.


04/04/2011


femdeperiodistes_g.png22/11/2010

  • Hem creat una pàgina anomenada 'Bones pràctiques', on anirem afegint alguns exemples de notícies destacables d'altres centres que us poden donar idees de com fer les vostres.
  • Hem creat també la pàgina **'Les notícies de la setmana**', per veure un petit resum de tot el que ha arribat a Kiosk Jove cada setmana.


02/11/2010

  • Actualitzats els documents i la pàgina on trobar tots els centres participants

  • A l'espai Debate podeu trobar les aportacions i dubtes inicials27/10/2010

  • Durant el curs 2009/10 es va desenvolupar el projecte pilot amb la participació de 19 centres educatius.
  • El curs 2010/11 s'inicia el projecte i els centres s'inscriuen.
  • Fins a 62 centres participen inicialment en el projecte.
  • El 27/10/2010 té lloc a Tv3 la reunió de presentació d'aquest curs del projecte.